Академічна мобільність в умовах воєнного стану

Інформація для здобувачів вищої освіти:

  • студенти та аспіранти КПІ на час воєнного стану можуть реалізовувати право на участь в академічній мобільності (навчання/стажування) за умови відповідності освітніх програм КПІ та іноземного ЗВО.
    Звертаємо вашу увагу: відповідно до ст. 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, чоловіки віком від 18 до 60 років не можуть перетинати кордон у даний час, навіть, за наявності довідки Ф-20 (про відстрочку)! За детальним роз‘ясненням щодо цього питання рекомендуємо звернутися до Державної прикордонної служби України.
  • якщо здобувач вищої освіти бажає бути переведеним до іноземного ЗВО, то переведення здійснюється за процедурами, передбаченими законодавством України та нормативними документами КПІ ім. Ігоря Сікорського, зокрема:
  • при цьому здобувач зобов’язаний повідомити представників факультету/ навчально-наукового інституту та відділ академічної мобільності про намір та/або факт переведення до іноземного ЗВО письмово та здійснити всі процедурні питання переведення за українськими нормативними актами за першої можливості (по завершенню війни). У разі неповернення на навчання до КПІІ ім. Ігоря Сікорського після закінчення дії правового режиму воєнного стану та неоформлення документів згідно чинних процедур,  здобувач буде відрахований з КПІ ім. Ігоря Сікорського за невиконання індивідуального навчального плану.
  • здобувачі першого курсу всіх рівнів вищої освіти НЕ можуть бути переведені до іноземних ЗВО і мають право тільки на участь у програмі академічної мобільності.

Науково-педагогічим працівникам КПІ:

  • НПП може проходити стажування або залучатись до організації освітнього процесу іноземного ЗВО у формі, яка встановлена в іноземному ЗВО відповідно до чинного законодавства на період дії воєнного стану в Україні.
  • звертаємо вашу увагу: НПП можуть брати участь в академічній мобільності, якщо їм не заборонено перетин державного кордону України (виїзд) відповідно до ст. 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

Для реалізації права на участь в програмі академічної мобільності здобувачу/НПП потрібно:

  • заповнити гугл-форму
    або
  • повідомити про свої наміри у бот @kpimobilitybot (або @DNVR_team_bot).

Інформація підготовлена Департаментом навчально виховної роботи