Освітня програма третього рівня ВО (152 Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка)

Опис освітньо-наукової програми

Освітньо-наукова програма “Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка” – завантажити

У зв’язку з затвердженням переліку спеціальностей у 2015 році, за якими здійснюється підготовка фахівців з вищою освітою, виникла необхідність у створенні освітньо-наукової програми за спеціальністю 152 – “Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка”. До її розроблення було залучено провідних наукових та науково-педагогічних працівників кафедр університету, які здійснювали підготовку за даною спеціальністю.

Метою освітньої програми є підготовка, висококваліфікованих, конкурентоспроможних, інтегрованих у європейський та світовий науково-технічний та освітній простір фахівців ступеня доктора філософії з метрології та інформаційно-вимірювальної техніки, здатних визначати, формулювати, узагальнювати та розв’язувати наукові та практичні задачі; володіти фундаментальними та прикладними методами дослідження за спеціальністю метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка, вміти ефективно вирішувати інноваційні задачі відповідного рівня, працювати у закладах вищої освіти, наукових установах та на провідних підприємствах України та за кордоном.

Громадське обговорення освітньо наукової програми

Розроблена програма врахувала винесений на громадське обговорення проект стандарту вищої освіти, стратегію розвитку університету на 2021-2025 роки, побажання та зауваження наукової спільноти, роботодавців та здобувачів вищої освіти. Програма орієнтована на системну комплексну підготовку фахівців, здатних організовувати та здійснювати наукові дослідження, пошук нестандартних інноваційних рішень в задачах метрології та інформаційно-вимірювальної техніки та базується на результатах діяльності наукових шкіл пов’язаних з метрологією та інформаційно-вимірювальною технікою, та технологій різної спрямованості, поєднаних з прикладними потребами підприємств відповідних галузей.

Програма забезпечує актуальність змісту освітнього процесу і наукових досліджень сучасному стану науки у галузі та прикладну спрямованість шляхом навчання через дослідження. Наукові та практичні компетентності здобувачів зорієнтовані на вирішення нових науково-практичних завдань, зумовлених інтеграцією галузей в рамках четвертої промислової революції.

Для надання пропозицій та зауважень щодо освітньо-наукової програми за третім (освітньо-науковим) рівнем вищої освіти за спеціальністю 152 – “Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка” просимо скористатись даною формою.

Рецензії та відгуки на освітньо-наукову програму