Вебінари від Clarivate Analytics

Запрошуємо магістрантів, аспірантів та усіх науковців до участі у серії безкоштовних вебінарів компанії Clarivate Analytics в січні 2021р.

Вебінари будуть проходити на платформі WEBEX. Для участі необхідна попередня реєстрація (після переходу за обраним посиланням необхідно заповнити форму, що знаходиться під словом Register). 

14 січня 2021р. о 12:15–13:00

Тема: Essential Science Indicators
Оглядовий 45 хвилинний вебінар-демонстрація можливостей аналітичного інструменту Essential Science Indicators, в якому представлені високоцитовані роботи з понад 12 тисяч видань, які відносяться до 22 категорій і у порівнянні з роботами того самого типу, дати публікації та предметної галузі протягом останніх 10 років потрапляють до 1% цитувань. Дозволяє проводити аналіз високоцитованих авторів, установ, країн, журналів.
Реєстрація: https://bit.ly/3rmToxG

14 січня 2021р. о 16:15–17:15

Тема: Хижацькі видання: розпізнати і не припуститися помилки
Важливим етапом наукової діяльності є оприлюднення отриманих даних. З появою електронних видань, відкритого доступу, технічні аспекти створення видання не є досить складними. В деяких країнах формалізуються вимоги до видань в яких мають бути оприлюднені результати що виносяться на захист або отримання наукових звань. Мета цього в кращому представленні науковій спільноті здобутків науковців. Проте часто через відсутність досвіду, науковці як молоді так і з досвідом стають жертвою хижацьких видань, які з’явилися у відповідь та вимоги ринку, та не є майданчиками для обміну досвідом, а часто є або піратськими копіями знаних видань, або намагаються під них мімікрувати. Публікація в хижацьких виданнях, це втрата результатів, часу, грошей і найголовніше репутації. Протягом вебінару обговоримо основні типи хижацьких видань, на що варто звернути увагу при доборі видання, як перевірити індексацію видання у наприклад Web of Science Core Collection
Реєстрація : https://bit.ly/2M3XYkl

28 січня 2021р. о 16:15–17:15

Тема: Web of Science Core Collection у новому інтерфейсі
Тези: Новий рік тішить нас новим інтерфейсом Web of Science Core Collection. На онлайн демонстрації перевіримо чи всі знайомі функції доступні лише однієї – головної бази на платформі, дізнаємося що очікувати від прийдешніх оновлень, як формувати, редагувати запит за певною темою, використання символів скорочення та заміни, зберігати результати в тому числі обирати видання для публікації, аналізувати їх через створення звітів по цитуванню робіт та пов’язаних записів. Формування списку відмічених публікацій. Не залишаться без відповіді всі питання які буде поставлено в реєстраційних анкетах
Реєстрація : https://bit.ly/3nIGN5H

Інформація надана НТБ ім. Г. І. Денисенка