Поїздка до Варшавської політехніки: відгук

Для мене ця академічна мобільність була несподіваною, адже подавала документи за оголошенням про донабір, і це сталося буквально за тиждень до заходу. Проте це спонтанне рішення принесло мені дуже корисний досвід.

Програма обміну передбачала мовне стажування за програмою «English Language Courses with Elements of Sustainable Development Vocabulary» (в рамках проєкту NAWA) і тривала один навчальний тиждень у вересні. Від приладобудівного факультету в даній мобільності також приймали участь Перепечай Соломія (студентка 3 курсу), та Барандич Катерина (доцентка).

Усі заняття проходили в очному форматі, що для нас вже було трохи незвичним і складним, враховуючи ще й те, що все відбувалося англійською мовою (і хоча це не було новиною для нас, наш мозок сприйняв це як дуже цікавий експеримент). Викладачі були дуже привітними й готовими відповідати на всі запитання стільки разів, скільки було потрібно кожному учаснику. Цікаво було також те, що Соломія та я були наймолодшими серед учасників. Спочатку здалося, що програма більше орієнтована на потреби студентів-магістрантів та викладачів, але водночас це й зацікавило. Для нас це стало чудовим досвідом, і ми надзвичайно раді, що успішно впоралися.

Детальніше

Цифрова обробка сигналів та зображень (РГР)

Навчальний посібник містить завдання до виконання та правила оформлення розрахунково-графічної роботи з синтезу цифрових фільтрів з дисципліни «Цифрова обробка сигналів та зображень». Викладено необхідний теоретичній матеріал щодо параметрів та характеристик дискретних фільтрів в просторово-часовій, частотній області, «s» та «z» просторах. Приділено увагу методам розрахунку рекурсивних та нерекурсивних фільтрів за прототипом.
Призначений для здобувачів ступеня магістра освітньої програми «Комп’ютерно-інтегровані системи та технології в приладобудуванні» спеціальності 174 «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка». Буде також корисним для студентів, науковців, інженерних працівників, які цікавляться розробкою цифрових фільтрів.

Бібліографічний опис: Кравченко, І. В. Цифрова обробка сигналів та зображень. Рекомендації до виконання розрахунково-графічної роботи [Електронний ресурс] : навчальний посібник для здобувачів ступеня магістра за освітньою програмою «Комп’ютерно-інтегровані системи та технології в приладобудуванні» спеціальності 174 «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» / І. В. Кравченко, М. С. Мамута ; КПІ ім. Ігоря Сікорського. – Електронні текстові дані (1 файл: 3,11 Мбайт). – Київ : КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023. – 90 с.

Перейти до завантаження